Horecava 2019: culinaire review

Partager sur facebook
Partager sur twitter
Partager sur linkedin
Partager sur google

Het nieuwe jaar was nog maar net ingeluid of Horecava stond al voor de deur. Ideaal om ook je zakelijke contacten een fijn nieuwjaar te wensen en er samen een glaasje op te drinken. Zoals de traditie het wilt, want dat is het nu al geworden, sloegen Apicbase en het Gastronomisch Gilde voor het vijfde jaar op rij de handen in elkaar om alle culinaire creaties van het NK Koks fotografisch vast te leggen met de APIC Studio.

“APICBASE bestaat dit jaar 5 jaar. We stonden hier voor het eerst met enkel onze fotostudio waarmee we alle gerechten van de chefs fotograferen en kunnen tonen op groot scherm”, legt Carl Jacobs, CEO van APICBASE uit. “Daar ligt onze focus nu niet meer; we zijn namelijk uitgegroeid tot een food management platform waar mensen alles kunnen beheren van de back-end van de keuken. Denk maar aan recepten, kosten, voorraden, bestellingen en verkoopanalyse. Echter, het Gastronomisch Gilde verwelkomt ons al sinds de start van ons bestaan. Net zoals ze dat doen met jonge chefs, ondersteunen ze ook anderen waar mogelijk. Dat vinden we hier zo fijn!”

Herbeleef deze 4 culinaire hoogdagen via de foto’s hieronder.

Chefs Marco, Rob en Jonathan van Restaurant Hotel Merlet*, de winnaars van de Gouden Koksmuts 2019!
Samen met Richard, onze Nederlandse vertegenwoordiger.

HANOS Gouden Koksmes

Op de eerste dag van Horecava strijden 8 deelnemende teams, alles uit toprestaurants, om de HANOS Gouden Koksmuts. Chefs Marco, Rob en Jonathan van Restaurant Hotel Merlet* kaapten de eerste prijs weg met hun creaties!

Amuse
Voorgerecht
Tussengerecht
Hoofdgerecht
Dessert

NK Leermeester-Leerling

Tijdens het NK Leermeester-Leerling strijden 8 teams van leermeesters en hun leerlingen om de titel ‘Leermeester-Leerling.’ Chefs Koen van den Hurk en Jasper Panis van Restaurant Bord’Eau* veroverden de eerste plaats met deze culinaire creaties:

Amuse
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Dessert

NK Jonge Koks t/m 25 jaar

Ralph Benneker van Landhuishotel De Bloemenbeek* kroonde zich tot Nationaal Kampioen van de Jonge Koks onder de 25 jaar. De jury vertelde bij de prijsuitreiking dat er geen fout aan zijn gerechten te ontdekken was.

Amuse
Voorgerecht
Hoofdgerecht
restaurant management software consistency
Dessert

Dobla Pastry Battle NL

De Nederlandse editie van de ‘The Dobla Pastry Battle’ bestaat uit drie rondes waarin gepassioneerden chef en patissiers strijden om de eerste plaats. De deelnemers moesten een Charlotte Russe taart, twee friandises én een tarte tatin maken.

Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk wisten de jury te bekoren met hun versie van de Tarte Tatin, de alomgekende klassieker die ze als opdracht in de blackbox gekregen hadden.

Charlotte Russe taart
Friandises
Tarte tatin

Proficiat aan alle winnaars! Alle foto’s van alle deelnemers kunnen bekeken worden via de knop hieronder!

Om meer te weten te komen over APICBASE, klik hier of neem vrijblijvend contact op. 

Partager sur facebook
Facebook
Partager sur twitter
Twitter
Partager sur linkedin
LinkedIn
Partager sur google
Google+
Anneleen Hanssens

Anneleen Hanssens